torsdag 14. mars 2013

De søteste potetene!

De aller søteste søtpotetene egner seg godt som suppe.
Denne supper kom til nærmest på slump, og er perfekt på en kald kveld med snø i luften.

Søtpotetsuppe:

- en halvliter hjemmelaget gelatinrik kraft
- 4-5 økologiske søtpoteter
- 2 økologiske rødløk
- litt revet sitronskall fra en økositron

Kokes på svak varme til alt er mørt, omtrent 20 minutter, og jevnes med stavmikser.
Smakes til med mengder av gurkemeie, røkt paprikapulver, cayennepepper, uraffinert havsalt og pepper.


4 kommentarer:

  1. Så bra! Fikk spørsmål om jeg kunne lage noe med søtpoteter, og hadde ikke anelse om hva det kunne være siden det ikke har vært vanlig i vårt hus. Skal jammen prøve denne :) Hva er røkt paprikapulver, og hvor får jeg tak i det?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ah, søtpoteter er supre til det meste! Som suppe, stappe, ovnsstekt (helst i mengder gåsefett), i lapskaus, you name it! bruker det minst en gang i uken! Jeg kjøpte mitt i utlandet, men det finnes sikkert i typiske innvandrerbutikker eller på nett. Vanlig paprikapulver kan fint brukes det og. Lykke til!

      Slett
  2. Åh, søtpotet er det beste jeg vet! Tror faktisk jeg lett velger pannestekt søtpotet med hvitløk fremfor sjokolade som lørdagsgodt... :-)

    SvarSlett