tirsdag 5. mars 2013

Fast food

Det er ikke alltid ting trenger å gjøres så vanskelig.

Når man enten ikke har tid til skikkelig lunsj, eller utvalget i kantinen/andre steder ikke er optimalt, er det veldig greit å ha litt fast food å ty til. Sunn fast food til og med! Så hva gjør jeg?

Jeg kjøper meg en pakke økologiske egg, knekker de, skiller ut hvitten og mumser i meg rene eggeplommer!
Super næring, og billig lunsj. :) Eneste ulempen er samvittigheten over å la hvittene gå til spille, men noen hvitter her og der er bedre enn å gi kroppen drittmat i form av andre og dårligere alternativer!
6 kommentarer:

 1. Så smart! Det har jeg aldri tenkt på før. Jeg har ofte med meg en liten boks med ost e.l., har man flaks og har en sånn liten boks i veska kan man putte det man får plass til av eggehvitene oppi den.

  Skal ha dette i bakhodet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ost er mitt faste alternativ, men egg er uslåelig de dagene man ikke får planlagt! ;)Smart med boks til hvittene! En tom boks liggende fast er jo genialt! Takk for tips!

   Slett
 2. Hvorfor ikke spise eggehvitene egentlig?

  SvarSlett
 3. Fordi enzymhemmerene i hvittene hindret næringsopptaket fra plommene.Ganske logisk, all den tid hvittene er der for å beskytte plommen fra naturens side. :)

  SvarSlett
 4. Hmm.. Skjønner ikke helt. Altså at hvitten hindrer kroppen i å ta opp eggeplommen? Er ikke det litt "teit" fra naturens side å lage egget slik da?Barer lurer for vil gjerne forstå :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det stemmer. Hvittene er jo der i utgangspunktet for å beskytte plommen, som skulle blitt en kylling om den ikke ble mat. Men, dermed er den også påpasselig på plommen selv i måtene våre, så vi ikke kan fullt utnytte alle godsakene plommene inneholder. Derfor skiller jeg de to, og spiser de hver for seg. Hvittene kan man lage masse godt av, men det passer ikke alltid godt når man er på farten. :)

   Slett