onsdag 13. mars 2013

Fast food 2&3

Noen dager trenger det å gå raskt.. Og selv på et tradisjonskosthold som i det store og hele krever en del forberedelser står man av og til helt uten middagsplaner. Så hva gjør man? Jeg går ofte for kjappis-pizza til barna, og nystekt leverpostei til meg selv (barna er ennå ikke fullstendig overbevist om posteiens fortreffelighet).

Kjappis-pizza:

- et stort stykke surdeigsbrød
- hjemmelaget pizzasaus/fermentert ketchup
- mengder rebellost

Sett i sammen, topp med det du måtte ønske. Ti minutter i ovnen og voila!

Hjemmelaget leverpostei:

Jeg bruker som oftest denne oppskriften. Men; i stedet for å steke hele porsjonen på en gang fryser jeg ned røren i porsjonsformer. Den trenger ca 20 minutter i ovn på 200grader, i vannbad. Toppes med 1-2 ss smør eller kokosfett. Deilig med rask og enkel mat,  og en skikkelig næringsbombe!


4 kommentarer:

 1. Tror jeg må lære meg å spise leverpostei uten brød, det hadde vært en stooor fordel de gangene jeg er tom for surdeigsbrød!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Det smaker jo mye bedre også! ;)

   Slett
 2. Hehe, sånn pizza lager jeg også til jentene mine. Ofte går det i en skive med kjøttdeig og ost på toppen. De storkoser seg.
  Frokosten i dag var forøvrig økologisk hamburgerkjøtt med hvit geitost over. En skikkelig hit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hørtes ut som en perfekt frokost! :) Mine er dessverre ikke særlig kjøttetere ennå,sterkt preget av vegetarisk barnehage. Men det kommer seg!Et stykke igjen til burgere...men carpaccio går rett ned!Go figure!

   Slett