fredag 8. mars 2013

Gratulerer med dagen!

I dag er det den internasjonale kvinnedagen!
Men slapp av, jeg skal ikke gå inn på hverken diskusjon rundt kvinner i arbeid (selv om jeg mener likestillingsministeren bør ta seg ei bolle, og da snakker vi ikke sunne surdeigsboller laget med kjærlighet), porno, vold mot kvinner eller diskusjonen rundt begrepet feminisme.

Derimot vil jeg hylle alle kvinnene som tar ansvar for å gi både seg selv, familien sin og verden det ypperste!
For nå er det faktisk bevist, at kvinner tenkere grønnere enn menn.  Kvinner og menn handler etter ulike verdier, og kvinner er visstnok opptatt av de mykere verdier når de velger f.eks økologisk.
Det er unektelig mange flere kvinner som styrer husholdningen og matlagingen i alle hjemmene rundt omkring, men det er kanskje helt greit?

Det er i allefall disse kvinnene jeg vil hylle i dag! Dere kraftmødre og tradisjonsmatsøstre i hekseringen som kontinuerlig står på, prøver dere frem, baker, koker, bestiller, henter, studerer og deler deres kunnskap om hva som er den optimale veien for oss selv og våre kjære! Dere som inspirerer meg stort, og gir meg mot til å gå mot strømmen og tilbake til tradisjonene! Og selvfølgelig min egen kjære mamma, som har vært en utrolig ressurs for å sette lys på økologisk landbruks mange fordeler!
Alle dere kvinner der ute som drar lasset, gjennom små og store handlinger, for å gi barna våre en bedre, tryggere og mer velsmakende fremtid! For alle dere skåler jeg i kombutcha i dag! Gratulerer med dagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar