mandag 15. april 2013

Gry-suppe, kurs og sprø vannkefir!

I helgen var det kurs med Gry Hammer, den utrolig kunnskapsrike damen bak bloggen fra jord til bord. Anbefaler alle å dra på et slikt kurs, utroilig lærerikt, og ikke minst veldig hyggelig!
I tillegg var jeg heldig nok til å komme hjem med en super oppskrift på blomkålsuppe! barna mine "liker ikke" blomkål, så da ble den raskt døpt Gry-suppe. ;)
 Jeg måtte (selvfølgelig, oppskriftsallergisk) lage den litt annerledes enn Gry lærte oss, og har ikke brukt nøyaktige mål heller. uansett så ble suppen stor suksess hos både mann og barn! Hurra for Gry-suppe;

- to ss ekte smør eller ghee
- et blomkålhode
- en økologisk løk
- en hvitløk
- en økologiske chili
- kraft
- litt muskatnøtt
- litt cayenne
- havsalt
- pepper
- saften av en sitron 
- persille i mengder


Vask blomålen og kutt i mindre buketter, stek disse sammen med løk, chili og hvitløk. Bland gjerne inn resten av krydderet også, før du heller på kraft. La simre en stund, før du moser suppen med stavmixer, skviser i sitronen og hakket persille.

Var veldig, veldig god sammen med ovnsstekte ostesmørbrød av surdeigsbrød, masse smør og rebellost. Og til slutt må jeg skryte litt av vannkefiren min! Etter et lite spa-opphold i kjøleskapet i påasken har kornene mine vokst seg monsterstore! Nås vever de rundt i langt større grad enn tidligere, og er på størrelse med store melkekfirkorn! Er de ikke flotte?Om du vil lese mer om vannkefir anbefaler jeg dette innlegget. 
1 kommentar:

  1. I dag blir det blomkålsuppe hjemme hos oss. Har hatt kyllingkraft trekkende noen dager nå og gleder meg til å bruke den.

    Er litt misunnelig på de flott vannkefir kornene dine. Mine er mindre men lager en fantastisk vannkefir alikevel :-)

    SvarSlett