fredag 19. april 2013

Nei! Det tar ikke lang tid å lage god og sunn mat!


Etter at jeg la ut dette innlegget tok det ikke lang tid før jeg begynte å få tilbakemeldinger på at det er tiden som ikke strekker til og hindrer folk i å lage sunn mat fra bunnen av.

Jeg mener fremdeles det er tullball, og at det kun er snakk om vilje og prioriteringer. Men siden ikke alle er enige tenkte jeg å gi meg selv en liten utfordring. Jeg ville se hvor fort jeg kunne lage middag fra bunnen av, med noe jeg hadde liggende i kjøl, frys og skuffer. Særlig mindre tidskrevende enn det får man det vel ikke? Og kriterium nummer to; den skal kunne lages av alle, (iherb og tidsporten-nerder eller ei) altså ikke inneholde noe som man ikke får tak i på nærbutikken. 

Og joda, nå er det sikkert mange som mener at jeg sikkert har langt flere ingredienser lagret enn andre tilgjengelig til en hver tid, men det hadde uansett ikke tatt meg mer enn ti minutter på nærbutikken å handle inn. Altså ikke lenger tid enn å kjøpe inn ferdigmat! ;)

Så da ble det som det måtte bli; Finnbiff med kraftris! Finnbiff er en av mine favorittretter. Utrolig smaksrik gladmat! Og ikke minst raskt å lage!

Så til alle dere som lager ferdigmat; hvor lang tid bruker du? Denne middagen tok meg nøyaktig (stoppeklokke som bevis og mannen som vitne) 21 små minutter å lage. Da snakker vi fra jeg skrudde på komfyren til jeg satte meg ved middagsbordet. Tidkrevende og vanskelig? Neppe.

Mulig noen her vil ha oppskriften også? Tar jo tross alt ikke lenger tid enn en grændis?

Guttemammas superraske finnbiff:

- en pakke frossen finnbiff
- to ss ekte smør, ghee eller annet fett til steking
- to løk
- såpass mye sopp at du synes det er passe (eller går tom som jeg gjorde ;) 
- 4 knuste einebær
- salt og pepper
- timian
- en kubbe geitost (ikke nødvendig, men gir god smak)
- en dæsj cayennepepper
- en ss rømme (jeg bruker hjemmelaget, som gjør smaken fantastisk!)

Stek kjøtt og løk til det er passe brunt, ha i soppen og stek litt mer. Krydre det du måtte ønske, hell eventuelt på litt vann hvis det blir tørt, rør inn osten og rømmen. Voila, verre var det ikke!

Eventuelt kan du putte i de grønnsakene du måtte like, bacon eller andre krydder. Risen som ble servert til kokte jeg i oksekraft, det går akkurat like raskt som å koke i vann, og smaker langt bedre.

Så? Noen som fremdeles mener tidsklemma er et problem?

4 kommentarer:

 1. Enig med du! Tidsklemme er bare et annet ord for nedprioritering :)

  SvarSlett
 2. Nydelig krydder, du! Snodig, men herlig blanding av timian og kayenne, det skal vi gjenta.

  Vi pleier å ha potetstappe til finnbiff. Går temmelig fort det også, hvis én skreller poteter mens en annen bruner kjøttet så er det ferdig på likt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt! Vi veksler mellom det og ris. jeg liker stappe best, mannen liker ris. ;)

   Slett