fredag 12. april 2013

Fyllefest!

Og da snakker jeg ikke om fyll som i alkoholrus, men kapselfylling! 
I går kveld hadde vi møte i "hekseringen" vår, hvor vi fylte gelatinkapsler med herlige krydder.
Vi brukte gurkemeie, cayenne, mejram og epsomsaltBruk gjerne koden PJS465 første gang du bestiller fra Iherb, så får du $5 avslag! Eller kjøp krydder fra TidsportenNå gleder jeg meg til å prøve!
Det var et vannvittig pirkearbeid, og fingrene er knallgule i dag. Ser ikke spesielt lurt ut, så neste gang blir det kapselmaskin eller hansker. 

Cayenne, gurkemeie, mejram og epsomsaltEn kapsel, to kapsler, tre kapsler. Tidkrevende, men supert arbeid når man skravler underveis!

Men vi kunne såklart ikke bare kapsle! Det ble en skikkelig skravlekveld, Med smaksprøver på alle mulige godsaker! Vi hadde ikke mindre enn ti forskjellige fermenterte grønnsaksblandinger, masse spekemat, rebelloster og rebellsmør, leverpostei, flere forskjellige knekkebrød og surdeigsbrød, forskjellige te-kombutchaer og kaffe-kombutcha. Og masse godt humør! Ikke minst en fantastisk kake, laget av den eminente Magefølelsen-heksen. Den kaken skal bli fast inventar på min kakeliste! Anbefales!
Den fantastiske kaken!Jeg slutter ikke å fascineres av hvor flotte de andre tradisjonsmatmenneskene er. Så utrolig heldig jeg er som får mulighet til å møte så mange nydelige personligheter gjennom en felles interesse for mat! Denne helgen er det kurs med Gry, så jeg satser på å få møtt enda flere herlige mennesker her. De forskjellige Facebookgruppene vokser i raskt tempo, og det knyttes stadig nye vennskapsbånd. Jammen ikke bare bedre helse som er utbyttet av denne maten!

Ha en strålende helg!

10 kommentarer:

 1. Det ser ut som den beste fyllefesten noensinne! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, ja, det var det virkelig! Planlegge litt bedre neste gang, så skal man ikke se bort i fra at det kommer litt alkoholholdige fermenteringer på bordet også. ;)

   Slett
 2. Hi hi hi, så GØY! Og gledelig at det sprer seg, den nye generasjon syklubber!

  SvarSlett
 3. Dere er rå altså. Superflinke! Ser koselig ut forresten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk. Ja, var veldig koselig! Skal definitivt gjentas, men da med kapselmaskin. ;)

   Slett
 4. Så smart å samle til "fyllefest"!
  Foreløpig har jeg bare hatt hjemmealenefest med mine kapsler:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, hjemmealenefest er heller ikke å forakte! :)Og du bor vel såpass langt unna at du ikke får vært med her i nærmeste fremtid. :(

   Slett
  2. Prøver å spre det glade budskap til alle som ønsker å høre på, så kanskje det blir en "fyllefest" i nord også etterhvert :)

   Slett