tirsdag 16. april 2013

Sminkefri!

Det er jeg i dag. Fullstendig sminkefri. Og det må være for første gang på omtrent 15 år! Vel, jeg går jo som oftest uten sminke hjemme og i helger/ferier, men sminkefri på jobb, ute blant folk er jeg nå.

Det satt langt inne, men gud så godt det kjennes!!!

Når jeg var yngre, og i hele min ungdomstid, hadde jeg perfekt ferskenhud. ikke en eneste kvise!
Men; så fort jeg bikket 20 begynte ubalansene og hormonene å krølle seg til, og huden, i likhet med resten av kroppen, forfalt og ble dårlig.

Etter å ha gått mange år på lavkarbo ble ikke huden særlig bedre, selv om regelmessig ketose hjalp på det meste av andre ting. Når tradisjonskosten tok større og større plass ble det faktisk verre for huden, med mengder kombutcha og melkesyregjærede saker kom kvisene i voldsom fart. det er åpenbart at en svær utrensing var på gang! Yuck!

Men jo lenger jeg drikker kombutcha, og jo lenger jeg går på denne kosten, jo finere blir huden (og kroppen generelt såklart)! Så det er ingen tvil om at dette går riktig vei. Likevel, utålmodig som jeg er, har jeg de siste ukene prøvd OCM. Altså Oil Cleansing Method. Jeg har lest om det flere steder, men anbefaler de som ikke har hørt om det før å lese seg opp her og her.

I all enkelhet går det altså ut på å rense huden med olje. Jeg bruker arganolje, og litt kokosolje nå og da. har tenkt å prøve meg på jojobaolje når jeg er tom og skal bestille på nytt neste gang.

Og for en effekt denne rensingen har! Huden er helt jevn nå, ingen tørre eller oljete områder, ikke en eneste kvise eller nupp på ukesvis, og den er (nesten) like myk som guttene sin! jeg trenger ikke å smøre den utover vaskingen, og den ser til de grader mer sunn ut enn tidligere! At jeg ikke visste om dette før!

Så nå tør jeg endelig gå sminkefri, og ikke gremme meg når jeg ser meg i speilet! Hurra for OCM og tradisjonskost!

Nå skal det sies at jeg er altfor feig til å legge ut bilder av meg selv her, men om dere googler OCM before after pics får dere en ide om hvor flott huden blir av denne metoden!

15 kommentarer:

 1. Jippi! Gratulerer ;-) Jeg begynte med OCM før tradisjonskost, så jeg har fortsatt en liten vei å gå før det blir sminkefri tur ut på meg også (har litt røde arr og også, men regner med at regelmessig inntak av gelatin og kokosolje som fuktighetskrem fikser det også etterhvert). Anbefaler forresten også leiremaske og peeling som heter alpha enzyme peel fra iherb. Skikkelig effektive saker. Jeg får vel sette i gang med melkesyregjæring av grønnsaker nå, no excuses... Jeg kan uansett leve lenge på at huden min ikke klikket helt da jeg sluttet på p-piller, slik den gjorde sist gang (ugh, så ut som en hormonell tenåringsgutt!). Hurra for tradisjonskost!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips, den er herved lagt i handlekurven. ;) Ja, gelatinen har hjulpet godt den altså! borte er sinnarynken, og arr m.m har blitt MYE mindre tydelig.

   Slett
 2. Hmm, sminkefri? Jeg fikk med meg på kveldsnyhetene at det var sett et slags forhistorisk monster i retning Godzilla i Stavanger, og som forårsaket massepanikk og hysteri. Har du vært ute på byen i dag kanskje?

  PP

  SvarSlett
  Svar
  1. Busted! Måtte love å begynne sminkingen igjen i dag, ellers var jeg plutselig både jobb, mann og barnløs! :o Men på nettavisene stod det at monsteret var på vei mot Sunnmøre, for å spise opp frekke pirkere!

   Slett
  2. Onde tunger vil ha det til at jeg er temmelig uspiselig, og i alle tilfeller mektig kost :-)

   PP

   Slett
  3. Våger å si meg enig i det! ;p Men tenk for et fullverdig måltid, stappet av mineraler, vitaminer og perfekt balanse!

   Slett
 3. Flott innlegg? Noen som har en god leirmaske og anbefale for hud som trenger mye fuktighet??

  SvarSlett
 4. Var det et spørsmål, eller likte du innlegget? ;) Ida anbefaler denne litt over her: leiremaske og peeling som heter alpha enzyme peel fra iherb. Jeg har bestilt, så får vi se. :) veldig glad i Blue Lagoon sin maske også, men den kjøper jeg ikke før den blir parabenfri igjen (skal komme om noen mnd).

  SvarSlett
 5. Beklager, her ble det en feil!!! Likte innlegget veldig godt:-) Takk for info!

  SvarSlett
 6. Pirkus, kan du si noe om hvilke oljer du IKKE anbefaler, med tanke på at kroppen tar opp oljene? Har ME og vil ikke gjøre noe som hindrer bedring. Spiser tradisjonskost, og ikke en dråpe planteoljer
  E.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du mener olje til hudpleie? Jeg vil tro kokosoljen utkonkurrerer ALLE når det er snakk om generell sunnhet, og den funker også veldig fint til hudpleie/oil cleansing method. :) Og som tannpasta, solkrem, kuldekrem, arr-bekjemper, næringsmiddel og det meste annet.

   Ble nysgjerrig selv jeg nå, på hvor mye/lite som skal til for å påvirke når den smøres utenpå. PP please? *blafrer med vippene*

   Slett
  2. Jeg anbefaler kun kokos eller sesamolje, og disse er, utover ghee, de eneste som har vært brukt tradisjonelt (dvs i tusener av år) også i hudpleie. Sesamolje er flerumettet fett, men inneholder en antioksidant, sesamin, som forhindrer at fettet oksiderer i kontakt med luft og lys.

   Var mye trekk her hjemme her en dagen. Nå skjønner jeg hva som forårsaket den :-)

   PP

   Slett
 7. Håper blafrevinden når frem! Hva skal man med alle de andre oljene hvis kokosen likevel er universalbest? Må være at noen reagerer på kokos, eller at den ikke er fet nok, for eksempel, og derfor prøver man andre?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det har noe med konsistens/smørbarhet å gjøre? Kokosolje er ikke alltid like "håndterbar". Jeg aner ikke hvordan sesamolje er, men f.eks jojoba- og mandelolje som begge brukes mye av mange til huden er veldig lette å håndtere/smøre ut på huden. Glatte, jevne, ganske tykke og deilig oljete.

   Må sjekke ut sesamolje! Jeg funderer på hjemmelaget parfyme med litt olje og noen dråper av en essensiell olje (helst vanlije, min absolutte favoritt) - tror og håper det kan funke. Liker ikke duften av konvensjonell parfyme lenger - det dufter rett og slett kunstig/kjemisk. ÆSJ!

   Slett