mandag 8. april 2013

Orientalsk levergryte og diddi-dessert!

Endelig har hele familien spist lever! Og det gikk så lett som bare det, når den kom i spennende innpakning! trikset er tydeligvis å la de spise noe kjent, bare med en liten forandring. Så denne levergryten var de tingen som synes var "leveraktig" eller rar i det hele tatt. Skal lages igjen, og igjen, og igjen... Planen var egentlig å lage ceviche av denne levren, så den fikk seg et bad over natten i sitronsaft.  Skal absolutt prøve ceviche igjen, men da til meg selv i første omgang. 

Orientalsk levergryte med kraftris:

- 500 g lever (jeg brukte kyllinglever)
- en pakke aspargesbønner
- en boks kokosmelk
- en stor økologiske løk
- 3 fedd hvitløk
- rød chilipasta
- en dæsj uraffinert havsalt
- pepper


Løken og hvitløken brunes i kokosolje, før man steker leveren. Ha i chilipastaen og en boks kokosmelk, legg i bønnene og la det putre til de er ferdige.

Risen kokes i oksekraft (istedetfor vann), rør så inn to ss kokosolje i risen rett før servering.



Til dessert ble det diddi-pudding;

Pudding:

- en boks lychee/litchi, hell av væsken
- 5 ss gelatin utrørt i ca en dl kokende vann

Blendes sammen og settes i porsjonsformer i kjøleskapet.

Røde hjerter:

- en pakke bringebær
- ca 6 ss gelating utrørt i ca en dl vann

Blendes sammen og stivnes i former.

Rosa kefirsnop:

- en halvliter hjemmelaget kefir etterfermentert med en halv pakke bringebær
- ca 6 ss gelatin utblandet i en dl vann

Blandes sammen så fort gelatinvannet har blitt litt nedkjølt




8 kommentarer:

  1. Herlig! Vakker dessert altså. Og jeg må fnise litt, vi har akkurat samme snopeformene :-)

    SvarSlett
  2. Litchipudding høres helt fantastisk ut, det må jeg prøve :-D

    SvarSlett
  3. Så spennende dessert:)
    Den kefirgodisen må testes ut. Hvor lenge (ca) etterfermenterer du kefiren med bringebærene?

    SvarSlett
    Svar
    1. De ligger omtrent et døgn sammen med bringebærene før jeg mikser det sammen. :)

      Slett
  4. Hei! Jeg lurer på om du har oppskrift på ginger beer, eller om det er noe du kjøper? Hadde vært kult å prøve å lage :).. Hilsen My

    SvarSlett
    Svar
    1. Heisann! Gingerbeeren lager jeg selv, på gingerbeerkorn.
      Supergodt, anbefales virkelig! Dessverre vokser kornene langt skatere enn melk-og avnnkefirkorn, så ejg har ingen å gi bort. Men du kan kjøpe de her: http://www.yemoosmarket.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=13

      Slett