Endelig har hele familien spist lever! Og det gikk så lett som bare det, når den kom i spennende innpakning! trikset er tydeligvis å la de spise noe kjent, bare med en liten forandring. Så denne levergryten var de tingen som synes var "leveraktig" eller rar i det hele tatt. Skal lages igjen, og igjen, og igjen... Planen var egentlig å lage ceviche av denne levren, så den fikk seg et bad over natten i sitronsaft. Skal absolutt prøve ceviche igjen, men da til meg selv i første omgang.
Orientalsk levergryte med kraftris:
- 500 g lever (jeg brukte kyllinglever)
- en pakke aspargesbønner
- en boks kokosmelk
- en stor økologiske løk
- 3 fedd hvitløk
- rød chilipasta
- en dæsj uraffinert havsalt
- pepper
Løken og hvitløken brunes i kokosolje, før man steker leveren. Ha i chilipastaen og en boks kokosmelk, legg i bønnene og la det putre til de er ferdige.
Risen kokes i oksekraft (istedetfor vann), rør så inn to ss kokosolje i risen rett før servering.
Til dessert ble det diddi-pudding;
Pudding:
- en boks lychee/litchi, hell av væsken
- 5 ss gelatin utrørt i ca en dl kokende vann
Blendes sammen og settes i porsjonsformer i kjøleskapet.
Røde hjerter:
- en pakke bringebær
- ca 6 ss gelating utrørt i ca en dl vann
Blendes sammen og stivnes i former.
Rosa kefirsnop:
- en halvliter hjemmelaget kefir etterfermentert med en halv pakke bringebær
- ca 6 ss gelatin utblandet i en dl vann
Blandes sammen så fort gelatinvannet har blitt litt nedkjølt
Herlig! Vakker dessert altså. Og jeg må fnise litt, vi har akkurat samme snopeformene :-)
SvarSlettHehe, ja de formene brukes flittig!
SlettLitchipudding høres helt fantastisk ut, det må jeg prøve :-D
SvarSlettJa, det er knallgodt!:)
SlettSå spennende dessert:)
SvarSlettDen kefirgodisen må testes ut. Hvor lenge (ca) etterfermenterer du kefiren med bringebærene?
De ligger omtrent et døgn sammen med bringebærene før jeg mikser det sammen. :)
SlettHei! Jeg lurer på om du har oppskrift på ginger beer, eller om det er noe du kjøper? Hadde vært kult å prøve å lage :).. Hilsen My
SvarSlettHeisann! Gingerbeeren lager jeg selv, på gingerbeerkorn.
SlettSupergodt, anbefales virkelig! Dessverre vokser kornene langt skatere enn melk-og avnnkefirkorn, så ejg har ingen å gi bort. Men du kan kjøpe de her: http://www.yemoosmarket.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=13