fredag 22. mars 2013

Lenge leve leverposteien!

Selv om jeg også spiser leveren min rå, er det få ting som er bedre enn nystekt og lunken leverpostei, men mengder smør eller fett på.
Jeg lager min i porsjonsformer, som jeg fryser, og har dermed alltid tilgang på nystekt leverpostei på under en halvtime! Kan det bli bedre?

Dette er oppskriften jeg bruker (for tenk; på leverpostei bruker jeg oppskrift), som er en variant av denne:

En pakke kyllinglever (minus det jeg har spist rått i ca 1,5 dag)
3 egg
1 dl smeltet ekte smør
2 løk
3 fedd hvitløk
3 store ts timian
1 ts tørka ingefærpulver
1 ts muskatnøtt
salt & pepper

Kvernes sammen til du har en jevn røre. Jeg steker mine porsjonsformer i vannbad på ca 180 grader, tar omtrent 20 minutter fra de kommer ut av fryseren og til de er ferdige. 


11 kommentarer:

  1. Denne oppskriften skal jeg prøve, du er så flink og inspirerende. Har du prøvd den med annen lever som f.eks saue lever? Kanskje den blir for sterk på smaken?
    Beate

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Nei, ikke prøvd lammelever ennå, men det står på planen!

      Slett
    2. Lammelever går helt greit :-) Hadde ikke bekymret meg for om den ble for sterk nei..

      Slett
  2. Er på tide jeg prøver meg på ekte leverpostei. Dette hørtes godt ut! Takk for oppskriften.

    SvarSlett
  3. http://eidenshage.blogspot.no/2012/11/hjemmelaget-leverpostei-sunnere-for.html
    http://eidenshage.blogspot.no/2012/12/ra-lever-ceviche-og-nydelig-levergryte.html
    http://senseoflife.blogg.no/1331130864_hjemmelaget_leverpost.html
    http://senseoflife.blogg.no/1354709630_lever_med_futt_i_samt.html
    http://grontvann.com/hjemmelaga-leverpostei/
    http://fleksitarianerliv.blogspot.no/2012/05/hjemmelaget-kyllingleverpostei.html
    http://gryhammer.blogspot.no/2012/09/ra-lever-er-supermat-i-ekstremklasse.html
    http://www.kraftmamma.no./lever-med-futt-i/
    http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/2012/12/foie-gras-hjemmelaget-oppskrift-gaselever.html
    http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/2012/12/julepostei-julepate-hjemmelaget-oppskrift.html
    http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/2013/01/lever-butterdeig-lunsj-middag-oppskrift.html
    http://hodetiskyene.blogspot.no/2013/03/lenge-leve-leverposteien.html

    http://www.keeperofthehome.org/2011/04/liver-learning-to-love-and-cook-this-superfood.html
    http://hartkeisonline.com/whole-and-natural-foods/liver-and-onions-a-forgotten-traditional-meal/
    http://www.motherearthnews.com/real-food/cooking-organ-meats-zmaz76mjztak.aspx http://www.motherearthnews.com/Real-Food/1976-05-01/Eating-Organ-Meat.aspx
    http://www.marksdailyapple.com/organ-meats/#axzz1pLPPPD6e
    http://kellythekitchenkop.com/category/organ-meats
    http://thenourishingcook.com/category/recipes/the-main-course/organ-meats/
    http://www.livingpaleo.com/a-guide-to-organ-meat/
    http://balancedbites.com/2011/05/easy-recipe-chicken-liver-pate.html
    http://cavegirleats.com/2011/09/09/baked-liver-pate-yum-seriously-seriously
    http://paleodietlifestyle.com/simple-and-delicious-liver-pate-recipes/
    http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/chopped-liver-recipe/index.html
    http://www.theclothesmakethegirl.com/2011/01/17/dont-be-lily-livered-aromatic-chickenlivers/
    http://nomnompaleo.com/post/1983505174/easy-paleo-frittata
    http://www.cdkitchen.com/recipes/ingredient/offal/
    http://www.livestrong.com/article/254797-how-to-eat-liver-for-nutrition/
    http://www.livestrong.com/article/509912-how-to-cook-beef-organs/
    http://easynaturalfood.com/category/organ-meats/
    http://criticalmas.com/2012/02/beef-liver-asparagus-garlic/
    http://www.weareneverfull.com/springtime-saute-of-lambs-liver-from-unfashionably-late-to-trend-setting-in-the-blink-of-an-eye/
    http://www.weareneverfull.com/veal-liver-an-inspired-choice/
    http://www.weareneverfull.com/star-crossed-livers/
    http://www.seriouseats.com/recipes/2011/09/stir-fried-liver-and-onions-recipe.html?ref=title
    http://www.seriouseats.com/recipes/2012/06/spicy-stir-fried-liver-and-onions-recipe.html?ref=search
    http://www.seriouseats.com/recipes/2010/06/the-nasty-bits-sauteed-duck-livers-with-rhubarb-and-cherry-sauce-recipe.html?ref=title
    http://www.seriouseats.com/recipes/2009/12/the-nasty-bits-chicken-liver-omelet.html?ref=title
    http://www.seriouseats.com/recipes/2012/04/chicken-liver-pork-meatballs.html?ref=search
    http://www.seriouseats.com/recipes/2010/03/the-nasty-bits-chopped-liver-recipe.html?ref=title
    http://www.seriouseats.com/recipes/2012/05/chopped-liver-recipe.html?ref=search
    http://www.seriouseats.com/recipes/2011/10/pan-seared-liver-in-red-chile-sauce-recipe.html?ref=search
    http://moroccanfood.about.com/od/moroccanoffalrecipes/r/Moroccan-Fried-Liver-And-Onions-Recipe.htm
    http://moroccanfood.about.com/od/maindishes/r/liver_kebab.htm

    SvarSlett
    Svar
    1. Supert, takk! Noe annet enn organdonasjon ja! ;)

      Slett
  4. Hvor mye lever er det i en pakke kyllinglever?

    SvarSlett
  5. Veldig god oppskrift! Og så enkelt med få ingredienser:)

    SvarSlett
  6. Trenger du et lån?
    Har du et dårlig rykte?
    Trenger du penger for å betale regningene?
    Du må starte en ny virksomhet?
    Har du et uferdig prosjekt tilgjengelig på grunn av dårlig finansiering?
    kontakt oss innen

    E-post via: loanerjovita.loanlender.org@gmail.com
    FØRSTE INFORMASJON TRENGES
    1. Fullt navn:
    2. land:
    3. adresse:
    4. stat:
    5. kjønn:
    6. sivilstatus:
    7. okkupasjon:
    8. Telefonnummer:
    9. Månedlig inntekt:
    10. E-postadresse:
    11.Lånebeløp som trengs:
    12. varighet:
    13. Lånets formål:
    14. lånetype:
    15. Hvordan kjenner du oss (REF):
    16. Har du tidligere søkt:
    Så snart vi mottar informasjonen din, blir lånet ditt behandlet

    SvarSlett