onsdag 27. februar 2013

Et rått liv!

Ja, fra og med i dag blir det større fokus på rå mat, og i sær rått kjøtt!

Etter å ha gått i ukesvis med NULL energi bestemte jeg meg for å ta tak og tøffe meg opp. Heretter skal jeg være en av de supertøffe damene jeg selv har beundret i evigheter; her skal spises rå lever.

I går fant jeg endelig kyllinglever, og dermed var frokosten bestemt!
Jeg må si jeg var noe betenkt i det jeg tok de ut av esken, det ser jo særs lite appetittelig ut. Svømte i blodvann, og barna lot som de brakk seg bare av å se på pakken. Jeg tok leveren ut og skylte den, noe som egentlig ikke hjalp særlig på inntrykket eller matlysten. Men, så fort jeg fikk skåret av noen pene rene biter, og lagt de litt unna resten så det faktisk ikke så galt ut! Jeg helte meg opp et glass kombutcha, og svelget unna. 


Og det gikk som en drøm! :)


Jeg vil påstå at å svelge lever ikke er noe mer vrient enn å svelge en vitaminpille. Det smaker ingen verdens ting om du gjør det fort nok, og for en følelse! Jeg følte meg virkelig som en urkvinne, det føltes rent og ytterst naturlig!

Har ikke kjent noen umiddelbar virkning på energien, men tipper den kommer etter noen ganger. I kveld blir det leverpostei av restene, herlig! Her skal fråtses i lever fremover, både rå og behandlet!

14 kommentarer:

 1. Velkommen i klubben:) Jeg tar 60g rå lever og en kopp kraft til frokost for tiden. Er veldig fornøyd med det. Føler det er et næringsrikt måltid lavkarbo, og er igrunn stolt hver gang jeg blir mett uten brød!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Godt å endelig være med. :) 60g, hvor mye er det omtrent? Veide ikke mine biter jeg. Og hvordan holder du de friske hver morgen? Stykkfryser og tar opp en og en?

   Slett
  2. Jeg kjøper en pakke frossen Gilde lammelever evt storfe på 600g. Deler den opp i 10 biter i halvfrossen tilstand, og putter i frysen igjen. Så tar jeg opp en bit, halvtiner, kutter opp i pitte små biter som legges i et glass kaldt vann i kjøleskapet med lokk. Så er det bare å skylle og spise når den tid kommer. 60g er vel litt mindre enn en skive kanskje?

   Slett
  3. Skal definitivt prøves! Takk for svar! :)

   Slett
  4. Nå er det jo noen som er skeptisk til rå lever pga risiko for parasitter. (jeg vet ikke hvem som har rett!) Det siste jeg leste var en som anbefalte å tilberede lever på vanlig måte, skjære opp i småbiter og fryse ned. Som man så tar som shots når man har lyst, og svelger ned med vann. Flere muligheter altså:)

   Slett
 2. Dette er langt over mitt nivå. Nesegrus beundring!

  SvarSlett
 3. Velkommen i klubben, Moro! Er jo ikke det mest delikate, men utrolig hva man venner seg til og etterhvert begynner å like. Her går det i tørket lever for tiden, blir nesten litt kjekt å komme hjem og spise rå. Men den tørre er blitt nesten som snacks for meg, bare skikkelig irriterende hvor den setter seg i tennene. Skikkelig griseri for å rense munnen ettepå. hi hi

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende, aldri smakt tørket! Det er visst noe som må prøves! :)

   Slett
  2. Haha, det setter seg i tennene ja! Krydrer du med noe?

   Slett
 4. Artig at du lager leverpostei av restene:)

  SvarSlett
 5. Bare litt nyskjerrig, hvordan reagerer tarmene deres på så mye lever? Er jo mye jern i den og mange får problemer med forstoppelse/diare pga det? Noen som merker noe?
  Selv tar eg trankapsler i lag med egenlaget kefir, men tror jeg må gi opp da det tetter seg helt til hos meg :-(

  Vh Siv

  SvarSlett
 6. Nå er jeg spent på om du fremdeles holder ut med rå lever :) Merket du noe på energien? Skulle gjerne hatt noe for energien selv, er trøtt av å være trøtt. Jeg har kjøpt lever et par ganger nå, men har "feiget" ut. Blir alltid til at jeg lager levergryte istedetfor.

  SvarSlett