Viili har nesten samme konsistens som gele, og den er noe "slimete" som man ser på bildet. Den er mildere og rundere i smaken enn den andre yoghurten jeg har laget, og smaksettes veldig lett. Jeg mener også den er mer lettlaget, bland den sammen med melk, og la den stå, ingen oppvarming trengs. Viili inneholder mange gode bakterier; Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris.
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Bildekilde: Viiliculture
Den er så lettlaget at min fireåring får lage sin egen, noe som såklart er stor stas!Familiens favoritt til nå, er naturell, vanilje, viili laget på kokosmelk, kokosflak og et par dråper vaniljestevia, eller med sitron. Utrolig forfriskende!
Min starterkultur kjøpte jeg fra Yemoos. Men jeg deler gladelig hvis noen vil ha av min å lage videre på.
Viili blandes 25-50% med fersk melk/H-melk (startes alltid på H-melk eller eventuelt oppvarmet ferskmelk). Den bruker mellom 5-8 timer stående på kjøkkenbenken på å bli ferdig, etter det er det bare å nyte, eller sette kaldt. Holder seg opptil en uke i kjøleskapet.
Heisann! Jeg tar gjerne litt viilikultur om du gidder å sende! Sender gjerne noe annet i retur, kefirkorn, vannkefir, surdeigsstarter, yoghurt... Send meg en mail på grontvann@gmail.com
SvarSlettMarianne:)
Så moro! Sender deg en mail jeg. :)
SvarSlettHei! Jeg vil også gjerne ha viilikultur! Du kan maile meg på firkloeveret79@gmail.com, så kan vi avtale sending og betaling :) Anne
SvarSlettSelvfølgelig skal du også få! :) Sender en mail jeg.
SlettHar du kombucha også? I så fall, så er jeg interessert i det også :)
SvarSlettDet har jeg! :)
SvarSlettHei! Jeg har også veldig lyst på viilikultur:)Har lenge hatt lyst til å prøve dette! Mail meg gjerne på iren.h@online.no hvis du har lyst til å sende så kan vi avtale betaling og sånn!
SvarSlettIrene
Hei
SvarSlettMå føye meg i rekken her og ønsker svært gjerne både viilikultur og kombucha :)
Om du har anledning å sende, så mail meg gjerne på mbjerkvik@hotmail.com.
Ha en fin dag!
Margaret
Det skal vi få til! :) Sender deg en mail jeg.
SlettHei!
SvarSlettJeg vil gjerne ha vilikultur! Har prøvd meg på yoghurt, men fikk det ikke til. Vili høres lettere ut, og hvis den i tillegg er mildere i smaken enn yoghurt høres dette perfekt ut for Lillemann :-)
Hilsen Heidi
Såklart skal du få det! Mailer du meg adressen din, så går den i posten i morgen! hodetiskyene@gmail.com :)
SvarSlettHei! :-)
SvarSlettKan du skrive litt om viili? Hvordan er det i forhold til det og kviser, og om man ikke tåler melkeprodukt?