søndag 27. januar 2013

En søndag i tradisjonsmatens tegn!

Med full jobb og to små er det ikke alltid like lett å finne tid til alle matprosjektene mine. Derfor er helger et kjærkomment avbrekk fra hverdagen, som ofte gir meg gode muligheter for å sysle litt på kjøkkenet.
Og dagen i dag er intet unntak!

Vi startet dagen med herlig nybakt brød, hvor deigen hadde fått godgjøre seg fra i går kveld i selskap med hjemmelaget kefir. Barna synes det er stor stas å få lage sin egen frokost!

Surdeigen var ikke ferdig til baking, men surdeigstarteren får likevel ben å gå på! Surdeigsvafler ble dagens lunsj, å herre så godt det er! Vafler eller pannekaker, samme røren som slenges i sammen (jeg er dessverre ikke særlig godvenner med oppskrifter, her er det inspirasjon og smaking som gir resultater), godt blir det hver gang okke som! Her er en god oppskrift for de som er mest komfortable med det. Surdeigstarter gir uten tvil et utall muligheter, og er en utrolig morsomt  ingrediens å eksperimentere med!

Omtrent samtidig begynte jeg på dagens middag, som ble løksuppe inspirert av Gry. Jeg hoppet derimot over sennepen, og brukte kraftig og smakrik kraft kokt på lam. Den ble virkelig nydelig, og jeg angrer bittert på at jeg ikke laget dobbelt porsjon!

Endelig fikk jeg også somlet meg til å smake på kvassen jeg har hatt stående en evighet. Yummi! Det er virkelig noe jeg skal lage ofte! Smaken er ubeskrivelig, det smaker rett og slett ultimat næring!

Ellers ble det en ny posjon viili, nye omganger med gingerbeer (som smaker fantastisk selv midtvinters!), vannkefir, melkekefir og en ny runde kombucha, denne gangen med grønn te, etter å ha lest Gry sitt vellykkede eksperiment/feilskjær. Jeg har nå eksperimentert med grønn te med mango, som jeg til daglig drikker flere kopper av. Kan nesten ikke vente på å kunne smake!

Her ser du to av mine pågående Kombucha-batcher, er de ikke nydelige? Den mørke er jordbær-te, og den lyse fersken-te. Beklager bildekvaliteten, men mitt skikkelige kamera ligger tomt for batteri, med laderen fint gjemt av husets toåring.
Se så magiske de er når de flyter rundt! Vakre skapningene!
Nå står kraften til morgendagens middag og godgjør seg, og resten av ukens middager er planlagt.

Herlig søndag!

5 kommentarer:

 1. Det virker som du har hatt en herlig helg :-)
  Hvor får man tak i de flott glasskrukkene du har kombucha i? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tenkte jeg også på - er det gammelt (som i umulig å skaffe nå) eller nytt? De var både vakre og antagelig geniale til formålet!

   Slett
 2. En veldig bra søndag ja! :) de er kjøpt på Kremmerhuset.

  SvarSlett
 3. Å milde, planlagt for hele uka? Jeg aner aldri hva jeg skal ha, vet liksom ikke hva jeg får lyst på i morgen...

  Imponerende oppsummering av dagen, mye godt å spise og drikke hos deg! Gleder meg til å smake :)

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, rart med det, når jeg planlegger og forbereder får jeg som oftest veldig lyst på akkurat det som er planlagt. :) Begynner å glede meg i det øyeblikk jeg tar opp fra fryseren, bløtlegger eller klagjør.
   ¨
   ja, nå står kjøleskapet fullt av korn, kombutcha og krukker med diverse til deg! :)

   Slett