mandag 28. januar 2013

Kaffe-kombucha!

Jeg er fryktelig glad i kaffe, og drikker ALTFOR mye. Likevel vil jeg ikke si jeg er avhengig hverken av selve kaffen eller koffeinen, for jeg drikker utelukkende på jobb og før lunsj. Men selve kaffesmaken, den liker jeg i både sjokolade, is, kaker og andre steder.

Så da gikk det som det måtte, jeg satte i gang og laget kaffe-kombucha!


Coffee Kombucha Bilde fra www.culturesforhealth.com 

Og der har vi en favoritt altså! Blander man den litt ferskmelk og vaniljestevia har man den deiligste iskaffe!
Drikker man den som den er, etter å ha kjølt den ned, smaker den som is-espresso. 

Mine scoobyer bruker i snitt 3-4 dager på å fermentere kaffen, altså betraktelig raskere enn kombucha laget på te. Det er ikke mulig å bruke kaffe-scobyer til å lage te med igjen, så pass på at du har en ekstra før du setter i gang. Jeg har nå flere dedikerte kaffe-scobyer, så det er bare å si ifra om du vil prøve, jeg sender gladelig.


4 kommentarer:

 1. Hvor mye kaffe bruker du. Forsto ikke helt det målet... Dette må prøves :-P
  Takk for tips mvh Monika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker en liter kaffe+5 ss sukker. :) Vanlig kaffe, av samme styrke som du selv foretrekker.

   Slett
 2. Takk for te- og kaffe scobyer :) Te-kombuchaen går det så fint med. Har allerede 6 stk, og må begynne å kaste noen. Verre er det med kaffe scobyen. Tror jeg har misforstått noe her. Skal den ikke stå til den har laget en ny baby? Den første jeg fikk av deg stod i mer enn 14 dager før det ble en fin ny baby. Kaffen ble helt i vasken, for jeg turde ikke drikke den, men laget ny med den nye babyen. Den har stått nå i en uke og det er bare en liten antydning til en ny baby. Hvordan gjør du det egentlig for å få den ferdig på 3 -4 dager?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Sikkert noen andre som vil scobyene hvis du legger ut en "annonse" f.eks på fjesboki lengre tid, da a. :) Eventuelt kan du kompostere de, gi de til hunder/katter/andre dyr.

   Kaffen-kombuchaen må ikke stå over lengre tid, da harskner fettsyrene. Den er søtere enn te-kombuchaen når den er ferdig. Kaffe-kombuchaen lager ofte en baby på toppen av moderen, og kan dermed være vanskelig å oppdage. Kanskje dette har skjedd hos deg? Har du smakt på den etter ca 4 dager? Kanskje den fint kan tas da, selv uten noen synlig baby. :)

   Slett