I følge Wikipedia inneholder kokosfett et imponerende utvalg av fettsyrer;
Mettede fettsyrer (91–94 %)
- Laurinsyrer: 45–60 %
- Myristinsyrer: 17–20 %
- Kaprylsyrer: 8 %
- Palmitinsyrer: 2–5 %
- Kaprinsyrer: 6 %
- Stearinsyrer: 2–5 %
- Omega 9 – (Oljesyre): 2–7 %
- Omega 6 – (linolsyre): 1–2 %
Enkeltumettende fettsyrer (3–10 %)
Flerumettede fettsyrer (2–3 %)
Jeg prøver å få i meg noen spiseskjeer hver dag, men jeg leter stadig etter nye måter å bruke den som mat på. Veldig god i en kopp kaffe er den også!
Jeg er hellig overbevist om kokosfettets superevner, men er likevel nysgjerrig; Hva bruker du den til?
Ikke rett fra boksen, i hvert fall... I smoothie og til å steke med, i gjærbakst og rører. Og i sjokolade <3
SvarSlett