tirsdag 7. mai 2013

Når en vill ide' om fjær blir til seks høns!

Jeg har i lang tid ønsket meg høns. Vi spiser mengder egg her i huset, de er koselige dyr, og de er for meg et slags symbol på selve småbruksdrømmen min. Men, hønsehold egner seg ikke særlig godt midt i en by, med naboer på alle kanter!

Heldigvis ble jeg, gjennom Tradisjonsmatgruppen vår,  kjent med en skjønn dame med gård og hønsegård, og som smilende gikk med på min ville men fantastiske ide' om fjernadoptering av høner!Vi har endelig satt planene ut i livet, og jeg er nå stolt eier av seks herlige høns, som bor på denne gården. Hit skal vi dra for å hente eggene våre, for å hilse på, og for å bestikke hønsene med godsaker som kefir, scobys, bær, fermenterte saker og annet hønseknask.

Vi er flere fra Rogaland som har kjøpt oss høns på denne måten, som betaler kost & losji i bytte mot egg, og som heller vil støtte lokale småbruk fremfor større eggprodusenter. Det er mange år siden jeg gikk over til utelukkende å kjøpe økologiske egg, men butikkeggene kan overhodet ikke sammenlignes med de vi får nå!
Hverken i form, farge, smak eller næringsinnhold. Hønene mine er frittgående på gården, og kan spise mengder av naturlig mat som insekter og annet, og dette er jeg sikker på har sitt å si for smaken!Så hurra for småbrukere som gir oss byjenter anledning til å skaffe seg høns! Jeg håper virkelig andre kan bli inspirert til å enten mase seg til, eller tilby, samme opplegg som vi har fått til her i byen.

I neste omgang står bikube, og muligens en geit på ønskelisten, og jeg håper og tror vi med tid og stunder kan få til en skikkelig andelsgård hos Mailinn. ;)

Takk Mailinn, for at du hjelper familien vår med å oppfylle hønedrømmen!

Her kan du lese mer om fostermoren til hønsene mine.

6 kommentarer:

 1. Fantastisk! Måtte fenomenet spre seg i det vide og brede, gnistrende tiltak for nær, kjær og ekte mat!

  SvarSlett
 2. Oioioi, så herlig! Jeg kunne tenke meg en ku jeg, og høner da selvfølgelig!

  SvarSlett
 3. Heldige du! Jeg vil også ha høner, og geit, og ku, og kanskje aller helst et lite småbruk til å huse dem. Muligheter for fjernadopsjon må kanskje sjekkes ut :) Grattis!

  SvarSlett
 4. Dette har jeg også lyst til å være med på!! Hvor mye betaler du i mnd og hvilke forpliktelser har du? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg betaler for kost & losji, pluss kjøpesummen per høne. Har ingen forpliktelser, utover å hente eggene og betale i tide. :)

   Slett
 5. Hei! linkene virker ikke lengre, har du fre,deles forste-høner? :) og i tilfelle hvor?

  SvarSlett