søndag 5. mai 2013

Ertesuppe for ertekroker!

I påsken hamstret jeg fenalår fra Villsaukongen, og så fort de var knasket opp ble de til vidunderlig kraft! Fenalårkraft er uten tvil den beste kraften jeg vet. I dag ble denne kraften til ertesuppe!

Ertesuppe laget på kraft (av noe de fleste ville kastet uten å tenke videre over) er utrolig smaksrikt, og ikke minst en latterlig billig middag! 4,90.- kostet en pakke erter på nærbutikken her. Vanligvis kjøper jeg et annet sted, og i en annen kvalitet, men helt ærlig syntes jeg ikke det kunne merkes på smaken!

Ertesuppe for ertekroker:

- en pakke erter, bløtlegges over natten i forveien
- kraft (bruk det du har, godt blir det lell)
- kjøttet fra fenalåret/annet kjøtt

La stå og simre/småputre ca en times tid. Smak til med salt. Serveres med en stor klatt ekte smør!Nå skal de sies at min minste ertekrok ikke likte annet en kraften fra suppen, så den ble silt over i et glass, blandet 50/50 med smør, og drukket mer eller mindre på styrten! 
Den store ertekroken likte ikke "maisen" (ertene), så han satt og slurpet kraften, og pelte ut kjøttbiter som han foret minsten med. Jeg er helt overveldet av hvor matglade barna har blitt det siste året, og ikke minst imponert over at de nå smaker på alt de får servert! Hurra for de, og hurra for meg som har fått de til å like skikkelig kraftkost!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar