tirsdag 22. januar 2013

Kokosolje, den mest anvendelige matvaren?

Kokosolje....fantastisk duftende krukke stappfull av sunt fett! Hos oss brukes kokosoljen til mye. Alt fra å spises på skje i sin reneste form, til smoothier, matretter, stekeolje, hårkur, kuldekrem, sminkefjerning, håndkrem, ansiktsolje, tannpasta og mye annet.

I følge Wikipedia inneholder kokosfett et imponerende utvalg av fettsyrer;

Mettede fettsyrer (91–94 %)

  • Myristinsyrer: 17–20 %
  • Kaprylsyrer: 8 %
  • Palmitinsyrer: 2–5 %
  • Kaprinsyrer: 6 %
  • Stearinsyrer: 2–5 %
  • Omega 9 – (Oljesyre): 2–7 %
  • Omega 6 – (linolsyre): 1–2 %

Enkeltumettende fettsyrer (3–10 %)
Flerumettede fettsyrer (2–3 %)
Jeg prøver å få i meg noen spiseskjeer hver dag, men jeg leter stadig etter nye måter å bruke den som mat på. Veldig god i en kopp kaffe er den også!

Jeg er hellig overbevist om kokosfettets superevner, men er likevel nysgjerrig; Hva bruker du den til?

1 kommentar:

  1. Ikke rett fra boksen, i hvert fall... I smoothie og til å steke med, i gjærbakst og rører. Og i sjokolade <3

    SvarSlett