mandag 16. desember 2013

I'm back!

Nå var det jammen lenge siden!

Blogglysten forsvant brått som dugg for solen, og det har jammen tatt sin tid å få den tilbake igjen. Men endelig er den så smått på plass, og jeg satser på at den kommer i større mengder etterhvert.

De siste månedene har det skjedd mye i livet mitt, på godt og vondt, på privaten og på jobb. Rutiner har forsvunnet, mat har vært smaksmessig uinteressant, andre deler av livet har vært lang mer presserende enn matgleden og en stakkarslig blogg.
Vannkefirkornene har måttet lide seg igjennom (men de er fremdeles i live, hurra!), mens den stakkars viilien har tatt kvelden. Livet har endret seg, gamle planer har blitt byttet med nye, og det har i det hele tatt vært noen vanskelige måneder.


"Veivalg" av  Mia Katrine Tvete

Og midt i dette har vært så fascinerende å virkelig kjenne på kroppen hva denne maten gjør!

Hvordan kroppen min skriker etter næring, når den ikke får i seg det den trenger. Hvordan den kan veksle mellom å ikke ville ha mat en hel dag, for så å få en ekstraordinær kjøtt- og blodtørst på kvelden. Hvordan jeg plutselig kjenner at jeg trenger salt, fett, kjøtt, magnesium eller kefir. Hvor tydelig kroppen forteller meg hva den liker og vil ha, og hva den ikke vil ha.

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle oppleve at jeg ble på gråten når det var tomt for kefir, eller at jeg danset en seiersdans når jeg fant en ostebit jeg hadde glemt. Hvordan jeg skulle gumle i meg mengder med carpaccio og tartar på kvelden, for så å våkne i et perlehumør jeg ikke hadde sett snurten til på ukesvis.
Hvordan jeg har best effekt av lever sent på kvelden, for da spretter jeg opp på morgenen!

Dette siste halvåret har jeg definitivt lært meg selv bedre å kjenne. Jeg har turt ting jeg aldri trodde jeg skulle tørre, trådt utenfor komfortsonen min og opplevd at det kjentes fint. Kastet meg hodestups ut i nye prosjekter, men samtidig prøvd å ha fokus på hverdagen, for det er tross alt hverdager det er flest av. Veldig mange av disse nye opplevelsene og lærdommene har i bunn og grunn kommet via tradisjonsmaten, på den ene eller andre måten! Hvor utrolig er ikke det!

Ved å komme nærmere maten, næringen og kroppens signaler, har jeg også blitt bedre kjent med meg selv som person.

Som et eksempel kan nevnes denne høstens slakt. Jeg, som aldri før hadde tatt i et dødt dyr, og syntes synd på overkjørte metemarker, kvinnet meg opp til både hønse- og vaktelslakt, og partering av egne hjemmeslakta (nei, jeg skjøt ikke selv) lam. Med andre ord tok jeg liv for å skaffe meg selv mat. Og det har gått overraskende fint! Den stoltheten jeg føler når jeg ser fenalårene, hjertene, pinnekjøttet og spekepølsene henge på loftet finner du ikke i frysedisken på Rema 1000. Den gleden ved å bruke absolutt alt på slaktet, og føle en takknemlighet for dette lammet som smaker og nærer så vidunderlig. Det har rett og slett gjort noe med meg som menneske.

Jeg har blitt langt mer takknemlig som person, ikke bare ovenfor maten, men også på alle andre plan. Jeg har kjent på ubehaget og redselen når man skal gjøre noe for første gang, og overkommet det, noe som hjelper godt på prestasjonangsten i arbeidslivet også.

Ikke minst har jeg blitt en (enda) større forkjemper for dyrevelferd!


Av Mia Katrine Tvete


Alt i alt har det vært et vondt, godt, slitsomt, nervepirrende, spennende og lærerikt halvår for meg.
Nå begynner oppskriftene å hope seg opp, så du skal ikke se bort i fra at det kommer noe mer spennende her om ikke lenge.

Ha en strålende kveld.


10 kommentarer:

 1. Herlig å se at du er tilbake, gode Anine! Har snakket med flere som har sagt at 2013 har vært et røft år (meg inkludert). 2014 står for selvdisiplin (uten at det noen pekepinn). Det handler i motsetning om å gjøre det som er godt for en, velge riktig, ta seg selv på alvor og være glad i seg selv. God jul og godt nytt år! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. PS! Takk for at du postet maleriene! ;) Glaaaaad!

   Slett
  2. Absolutt, 2014 skal bli det beste året hittil! Beldig gode forsetter du har, de er jo helt essensielle når man tenker seg om!

   Og bare hyggelig, har forelsket meg helt i bildene dine!

   Slett
 2. Herlig! Jeg gleder meg til å følge med i tiden som kommer :)

  SvarSlett
 3. Velkommen tilbake i blogglandia:) Du har absolutt vært savnet!

  SvarSlett
 4. Veldig stas å ha deg tilbake igjen :)

  SvarSlett
 5. Så hyggelig å se bloggende livstegn fra deg igjen :)

  SvarSlett
 6. Takk alle sammen, godt å være tilbake!

  SvarSlett
 7. lånetilbud mellom enkeltpersoner
  Du trenger et lån, for en nødsituasjon, for et prosjekt av kjøp, lånekonsoll eller personell. Du sitter fast hos banken eller forbudt bank. Vi foreslår spesielle lån på linjen kort, mellomlang og lang sikt opp til 500000?. Den månedlige betalingen og prisen er fast og varierer avhengig av arten, beløpet og varigheten av lånet. Varighet på tilbakebetaling fra 12 måneder til 150 måneder og mer. Tilgjengelighet av lånebeløpet i 3 dager fra underskrift av kontrakt etter godkjenning av søknadsfilen din. Ingen skjult klausul. Forståelse sikret, det er enkelt, ikke for mye bevis for å gi, rask og 100% garanti. For mer informasjon, kontakt oss via mail: dkp985@post.cz

  SvarSlett
 8. HEJ; Har du brug for et lån?
  Vi leverer lån til enkeltpersoner: personligt lån til forbrug, boliglån, kreditindfrielse, indfrielse af gæld (For at samle al din gæld i en kredit), forretningslån og også et lån til at købe en bil.

  Har du brug for et lån til at finansiere dit projekt?
  Vi kan støtte dig med et lån til udførelse af dine projekter såsom: opførelse af dine huse, kontorer, gårde og også finansiere dine rejseprojekter, din virksomhed eller et projekt, som du har brug for ekstern finansiering.

  Har du brug for en investeringsfond?
  Vi kan investere i dine store projekter. Dette er forbeholdt virksomheder, der søger investorer til at finansiere deres forskningsprojekter, ejendomsprojekter, overtagelser og andre forretningsbehov.

  VÆLG DE BEDSTE LÅNOPTIONER NU !!! For mere information om vores tjenester, kontakt os via denne e-mail-adresse: novaglobalfinances@gmail.com

  Hvad vi tilbyder;
  Vi tilbyder alle former for lånetjenester, både sikrede og usikrede lån, gældskonsolidering og mange andre til en meget rimelig pris.

  NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES er datterselskab af en af ​​de stærkeste finansielle koncerner i Europa og over hele verden med en stor kapital. NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES forfølger en strategi for at være til stede, hvor vækst findes, forbinde kunder til de muligheder, det skaber, hjælpe virksomheder med at vokse, økonomier til at trives og enkeltpersoner til at realisere deres ambitioner.

  Send en låneanmodning nu !!!
  Navn: Camilla Karlsen (lånecentreansvarlig)
  Kontakt mail: novaglobalfinances@gmail.com

  SvarSlett